Disney’s Animal Kingdom

Disney’s Animal Kingdom is het grootste park van de vier Walt Disney Resort Parken. Het heeft een oppervlakte van 200 hectare. Het is het nieuwste park van het resort en werd op 22 april 1998 geopend.

Dit park is niet alleen een pretpark, maar ook een dierenpark. Er wonen 1700 dieren van 250 verschillende rassen. Dit dierenpark is het grootste dierenpark met thema van de wereld.

Disney’s Animal Kingdom is aangesloten bij de AZA. Dit houdt is dat zij een gecertificeerd dierenpark zijn dat zorgt voor het behoud en de voortplanting van dieren over de hele wereld. Dit park heeft dan ook niet alleen een amusements waarde, maar zeker ook een educatieve.

Er wordt rekening gehouden met het welzijn van de dieren. Zo is er geen vuurwerkshow of luidruchtig entertainment om stress bij de dieren te voorkomen.

Het park bestaat uit zeven vershillende delen.

Oasis

Dit deel vormt de hoofdentree van het park en leidt je naar Discovery Island. Bij dit deel is het Rainforest Café te vinden. Je kunt dit restaurant van buitenaf zonder entreebewijs betreden. Als je vanuit het restaurant naar het park wilt heb je uiteraard een entreebewijs nodig.

Discovery Island® area

Op dit eiland bevind zich het symbool van Disney’s Animal Kingdom, de Levensboom. Rondom grote boom zijn verschillende diersoorten te vinden.

Camp Minnie-Mickey

Camp Minnie-Mickey probeert een zomerkamp na te bootsen. Op dit kamp kun je je favoriete Disney figuren vinden.

Africa

In het Africa deel is een Afrikaans dorp nagebootst. Je kunt hier op safari.

Rafiki’s Planet Watch® area

Dit deel van het park is alleen te bereiken met de Wildlife Express Train. Er is een kinderboerderij waar geiten en schapen los rond lopen.

Asia

Het Asia deel bestaat uit een Aziatisch dorp. Hier kun je een vogelshow bezoeken.

Dinoland, U.S.A.® area

Maak kennis met de Dinosaurussen en dieren die leefden in de tijd van de Dinosaurussen, zoals korokodillen en schildpadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *