Disney’s Hollywood studio’s

Disney’s Hollywood Studio’s is het kleinste park van de vier pretparken van het Walt Disney Resort. Het park werd geopend in 1989. Toen stond het park nog bekend onder de naam Disney MGM studio’s.

Dit pretpark neemt je mee in de wereld van de film. Zie hoe de magie van tot leven komt. Je kunt een kijkje nemen achter de schermen van een film en zien hoe een tekenfilm gemaakt wordt.

Als het park betreedt waan je je gelijk in een grote filmset. Er zijn verschillende stunt shows, backstage tours, attracties, parades en natuurlijk ook een meet & greet met je favoriete Disney figuren.

Het symbool van dit Disney park is de tovenaarshoed van Micky. De houd is ongeveer dertig meter hoog. Het is de hoed die Mickey Mouse op had in de film Fantasia waarin hij de rol van tovenaarleerling speelde

Het park kent zes delen

Hollywood Boulevard

Deze straat is de hoofdingang van Disney’s Hollywood Studio’s. Er zijn verschillende winkeltjes te vinden. Door deze straat rijden dagelijks verschillende parades

Echo Lake

Dit is een ovaal vormig meertje. Rondom dit meer zijn verschillende attracties, zoals The American Idol Experience waar gasten een live zangauditie voor publiek kunnen doen en StarTours die je een kijkje geeft in de wereld van Star Wars.

Streets of America

In dit deel kun je straten van verschillende Amerikaanse steden zien. Zo zijn er straten van New York, Chicago en San Fransisco. Een leuke speeltuin in dit deel is Honey, I shrunk the kids Movie Set Adventure. Net als in de gelijknamige wereld lijk je zelf klein, terwijl de rest van de wereld om je heen gigantisch is.

Animation Courtyard

Bij Animation Courtyard ontdek je hoe een animatie tot stand komt. Ook is er in dit deel een film over het leven van Walt Disney.

Pixar Place

Pixar Place is het nieuwste deel van het pretpark. Vroeger stonden de Pixar studio’s op deze plaats. Inmiddels zijn ze verhuisd naar Californië. In de studio’s kun je een idee krijgen van hoe hier vroeger de pixar animaties tot stand kwam. Ook kun je kennis maken met een karakter uit hun eerste film, Luxo Jr.

Sunset Boulevard

In dit deel zijn een aantal thrill rides, zoals een vrije val met een hotellift en een binnenachtbaan. Ook zijn er twee openluchttheaters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *