Epcot

Experimental Prototype Community of Tomorrow (experimenteel prototype samenleving van de toekomst) dat is wat Walt Disney voor ogen had met de toekomst. Een stad van de toekomst. Hij maakte dit plan vlak voor zijn overlijden. Epcot kon pas na zijn overlijden verwezenlijkt worden. Zijn broer Roy zag het plan van een stad niet zitten en besloot er een pretpark van te maken. Wel heeft hij er voor gezorgd dat de attracties een educatieve waarde hebben.

Dit tweede pretpark van het Walt Disney Complex werd geopend op 2 oktober 1982. Het is twee keer zo groot als het eerste park Magic Kingdom en ruim in opzet. Goede wandelschoenen zijn dan ook zeker aan te raden voor wie dit park wilt bezoeken.

Epcot bestaat uit twee delen. Future World en World Showcase

Future World

In dit deel maak je kennis met de wereld van morgen. Ontdek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie. Ideƫen waar je nog niet van durfde te dromen worden werkelijkheid.

World Showcase

Dit tweede deel laat je kennis maken met elf verschillende landen en hun cultuur. Bij elk land kun je de keuken van dat land proeven. Voor wie niet kan kiezen kan van alles wat proeven in de Food Court.

Het meeste kenmerkende en symbool voor Epcot is de grote bol. In de bol is de attractie Spaceship Earth te vinden. Je maakt een reis door de ontwikkeling van communicatie. Aan het einde van de rit zie je een filmpje van jezelf.

Epcot is een park voor het hele gezin dat behalve attracties ook een aantal leuke shows heeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *