Everglades

De Everglades beslaan een groot deel in het zuidwesten van Florida. Het is een natuurgebied wat grotendeels bestaat uit moeras. Je kunt Everglades National Park bezoeken. Dit park heeft verschillende ingangen

Bewoners

Dit natuurgebied is het huis van verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten. Denk hierbij aan manatees (zeekoeien), de Florida panter en de Amerikaans krokodil.

Je kunt er verschillende soorten hagedissen, slangen, vogels en insecten vinden. En de mug is er zeker in de zomerperiode veelvuldig te vinden. Verder wonen er alligators en schildpadden. Bij elkaar zijn er … verschillende diersoorten.

Wat kun je doen?

Er zijn verschillende trials die je kunt volgen. Zo zijn er wandel trials waarbij je niet alleen over zandwegen, maar ook over bruggen wandeld. Er zijn ook trials waar je een fiets voor kunt huren en er zijn trials over het water waar je een kano voor kunt huren of waarmee je met air-boat overheen kan.

Meer informatie over de Trials die je kunt doen in de Everglades kun je hier vinden.

In sommige delen van de Everglades is het verboden om met een Air-boat doorheen te gaan. Dit in verband met de schade die zij aan de natuur brengen. Niet alle Air-boat verhuurders houden zich hier aan. Let daar op als je van plan bent om met Air-boat de Everglades te bezoeken

Vergeet zeker je fototoestel niet. De Everglades is een ideaal fotografiegebied. Veel dieren laten zich goed zien. Gegarandeerd dat je aan het einde van de dag een paar hele mooie foto’s zult hebben.

Er zijn verschillende kampeerplaatsen.

Let op: In het regenseizoen (tussen juni en november) zijn de kampeerplaatsen minder comfortabel en zijn de condities zwaarder.

Tamiami Trail

De Tamiami Trail is de weg die van Miami naar Tampa gaat. Het is de U.S. Highway 41. Deze weg is een echte aanrader bij een rondreis door Florida waarbij je zowel Miami, als de Everglades als Tampa wilt aandoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *