kennedy Space center

Kenedy Space Center werd in 1949 opgericht als testterein voor raketten. Tegenwoordig kan iedereen dit terrein bezoeken om zo meer te weten te komen over de ruimtevaart. Ook als ruimtevaart niet je interesse heeft blijft het een indrukwekkend geheel. Er worden nog steeds raketten vanaf Kenedy Space Center de ruimte ingestuurd.

Het terrein is gelegen op Merrit eiland bij Cape Canaveral ongeveer een uur rijden vanaf Orlando.

Geschiedenis

In 1958 werd het gebied wat al vanaf 1949 gebruikt werd al testterein voor raketten eigendom van Nasa. Voor Nasa was het de belangrijkste lanceerbasis. De locatie is perfect voor de lanceringen, omdat hij dicht bij de evenaar ligt.

Dit centrum was vroeger de plek waar alle apollo vluchten werden voorbereid.

Kenedy Space Center is na de aanslag op zijn leven vernoemd naar president John F Kennedy.

Tentoonstellingen

Je kunt Verschillende tentoonstellingen bezoeken in Kenedy Space Center die de geschiedenis van de ruimtevaart vertellen. Met filmsimulatie beleef je opnieuw de eerste vlucht en landing naar de maan in juli met Apollo 11.

In een expositiehal kun je de raketten van dichtbij bekijken. Buiten kun je door de rocket Garden lopen. Hier staan verschillende raketten opgesteld. In het Imax theater worden films over de ruimtevaart gedraaid.

Met een bus kun je verschillendende rondleidingen krijgen over het terrein.

Je kunt makkelijk een hele dag doorbrengen op Kenedy Space Center en dat is zeker ook aan te raden. Op het terrein zijn Verschillende eet en drinkgelegenheden.

openingstijden
9.00 to 17.00

Entree
Kinderen 3 tot 11 jaar 40 dollar
Volwassenen 50 dollar

Tip: Wil je het Kenedy Space Center tijdens je rondreis door Florida bezoeken? Boek dan een hotel bij Titusville.

0 thoughts on “kennedy Space center

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *