Miami

Miami is gelegen in het Zuid-Oosten van Florida tussen de Everglades en de Atlantische oceaan. De stad heeft zijn naam te danken aan de nabij gelegen Miami rivier, welke op zijn buurt vernoemd is naar de Mayaimi indianen.

Door de grote bevolkingsgroei van de laatste honderd jaar wordt deze stad ook wel de Magische stad genoemd. Een groot deel van de inwoners van Miami hebben een Latino afkomst.

Wat seizoenen betreft kent Miami er maar twee. Namelijk het regenseizoen tussen Mei en Oktober. Tussen November en April is een droge periode. Tussen 1 juni en 1 december is er meer kans op orkanen.

Deze stad kent verschillende bezienswaardigheden, musea en andere toeristische attracties. Het is een stad van kunst, cultuur, muziek en dans. Miami kent dan ook verschillende musea, theaters en er zijn regelmatig performances op straat.

Wie in Miami s’avonds op stap wilt kan het beste terecht bij Ocean Drive. Bij Miami Beach zijn de Art Deco hotels te vinden.

Vliegen naar Miami

Via Amsterdam, vluchtmaatschappijen KLM en Arkefly kun je een rechtstreekse vlucht nemen. Een vlucht duurt ongeveer tien uur. De vliegtuigen landen op Miami international airport (MIA)

Cruise

Miami heeft een haven, port of Miami. Deze haven is het vertrek en aankomstpunt voor veel cruiseschepen. Hij is te vinden in Biscayne Bay

Omgeving Miami

In de omgeving van Miami zijn de Everglades te vinden. Een groot natuurgebied met verschillende wandel en fietspaden.

Een andere aanrader in de Omgeving van Miami zijn the Keys. Een groepjes eilanden aan de onderkant van Florida.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *