Walt Disney Resort

Als wij aan Disney in Florida denken. Denkt men al snel aan Disneyland. Het Disneyland in Florida is niet één park. Bij elkaar bestaat hij uit vier pretparken, twee waterparken, twee winkelgebieden met entertainment, een sportcomplex en verschillende hotels. Officieel heet het dan ook Walt Disney World resort. Een resort waar je in principe een hele vakantie zou kunnen doorbrengen. Maar als je een rondreis door Florida doet zul je er eerder een paar dagen zijn om daarna meer van Florida te zien. Je kunt natuurlijk ook één dag naar één van de parken of alleen het winkelgebied bezoeken om zo toch iets van de Disney sfeer te proeven.

Ben je met je kinderen in Florida. Dan zullen zij het Disney complex niet willen missen. Al is het maar voor een ontmoeting met één van hun favoriete helden. Denk niet alleen aan Micky Mouse, maar ook aan nieuwere Disney helden zoals Cars. De rode Lightning mac Queen heeft het hart van veel jongens veroverd. De meiden zullen op hun buurt weer liever een Disney prinses ontmoeten.

Magic Kingdom


Magic kingdom is het park waar sprookjes en vertrouwde Disney figuren, zoals Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy tot leven komen. Het park kent zes verschillende parkdelen.

Magic Kingdom is gebaseerd op het eerste Dinsey park in californië. Ook het eerste park van Disneyland Parijs is op het park in Californië en Magic Kingdom gebaseerd. Lees verder…

Epcot

Epcot is een pretpark dat zich richt op de ruimtevaart.

Disney’s Hollywood studio’s

Ontdek hoe de Disney films zijn gemaakt, terwijl je je in de Disney Hollywood studio’s waant. Het tweede Disney park in Parijs is gebaseerd op dit park.

Disney’s Animal Kingdom

Animal Kingdom is het koninkrijk van de dieren. Een dierentuin in de sfeer van Disney.

Waterparken

De twee waterparken zijn Disney’s Typhoon Lagoon en Dinsey’s Blizzard beach. Beide geven een heerlijke verkoeling tijdens één van de vele warme dagen in Florida.

Geschiedenis

Het Walt Disney World resort is het tweede park van Disney. Het eerste staat in Californië. Nadat deze in 1955 werd geopend had Disney het plan voor een tweede park. Voor het verwezenlijke van dit plan kocht hij een groot stuk grond bij Lake Buena Vista in de buurt van Orlando.

Het park werd geopend op 1 oktober 1971 door zijn broer en zakenpartner Roy Disney. Walt Disney was toen al overleden.Het eerste themapark van het resort was Magic Kingdom. Naast Magic Kingdom werden ook twee hotels geopend, het Disney’s Polynesian Resort en het Disney’s Contemporary Resort

Gasten die in een hotel van het resort verblijven kunnen gratis met de bus naar de parken. Voor daggasten zijn de parken van de parkeerplaats met monorail en boot te bereiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *